tirsdag 18. april 2017

Første påskedag

Klokken 14.14

Stille påskefrokost i Baldersgate - rydder opp etter et stort selskap på påskeaften. Er mett etter gedigen middag ennå.  Kattene maltrakterer påsketreet mitt. En tørket sypress som har overlevd siden jul,  mamma kom med noe små nydelige påskeegg i tre som vi pyntet den med i går. Det ble veldig fint. Helt siden jeg så bilde av et vakkert påsketre en gammel venn av meg hadde pyntet og satt inn stuen sin, har jeg ønsket meg et påsketre. Mamma og jeg er telepatiske og hun visste det instinktivt så hun hadde med seg de små eggene til meg i går formiddag. Hun kom for å hjelpe meg med å pynte og lage påskelam til 10 gjester. Det var fullt i stuen i går, med pappa i ny rullestol og tvillingene høyt og lavt - kattungene var nysgjerrige og interessert i småguttene, men rømte etter hvert opp i høyden. Nå er mesteparten av sypressen strødd utover kaminen og eggene har kattene gjemt på sine hemmelige steder der de hamstrer fangsten sin. Kattene hviler nå, men det lukter nydelig av sypress i hele huset.
Jeg jobber - det er forpliktende å være nestleder og nå ansatt i Helsepartiet, men det er andre ting som må gjøres også.

Bare i tilfelle :-) jeg ikke kommer inn på Stortinget har jeg søkt opptak på PPU deltid ved Universitetet i Stavanger, Høgskolen i Sør-Øst Norge og Høgskolen i Innlandet. Søknadsfristen var i går, men jeg var litt sliten da jeg satt og søkte etter at gjestene hadde gått, både etter matlaging og etter masse mat og litt rødvin - så nå har jeg kvalitetssikret alle vedleggene. Dessuten har jeg søkt Universitetet i Oslo om å få vitnemål. Jeg har dessuten lagt inn Røde Kors-vaktene mine i mai i kalenderen. Har fått vakt på Tinestafetten 10. mai og Rosenborg-Vålerenga 28. mai. Jeg skal dessuten ta kurset som heter Kvalifisert Søk og Redning nå - med første teorikveld mandag 24. april. Deretter blir det en hel helg med trening i Østmarka, en natt på hytta Bamsebo og en natt ute i bivuak. Gleder meg veldig til den helgen. 13-14 mai blir det også tur til Bamsebo, men da er det feiring for oss som tok kurs i Kvalifisert førstehjelp tidligere i år. Så alle aktivitetene i Røde Kors sammen med det som skjer i Helsepartiet gjør at resten av april og mai kommer til å bli en travel tid.

Jeg sender en mail til en som er interessert i å kanskje starte lokallag på Rena som en del av Helsepartiet Hedmark. Hedmark er et gedigent fylke. Jeg skal holde innledning på fylkeslaget første medlemsmøte - enten på Elverum eller Hamar 25. april.


Kl. 1500 Organisering og fordeling av arbeidsoppgaver i fylkesstyrene

Jeg sitter og jobber med et skriv til fylkeslagslederne om fordeling av arbeidsoppgaver i fylkesstyrene. Innimellom leser jeg litt i en pågående debatt om fastlegeordningen. Det vil bli et viktig tema i Stortingsvalgprogrammet. Kom på at jeg måtte oppdatere strategidokumentet med Almennlegeforeningen og dermed at jeg skal sende strategidokumentet til GT, og da kom jeg på at vi trenger en liste over kontaktpersoner og ressurspersoner. Så begynte på den og sendte mail til sentralstyret om dette. Tok litt tid. Det er en lang liste. Så fortsatte jeg på dokumentet til fylkeslederne. Synes det ble bra. Ikke få oppgaver på fylkeslederne heller!

Kl. 1720 - på tide med en pause

Jeg tar meg en liten tur ut. Er sulten, så kanskje spise litt. Jeg hører alltid på Alltid nyheter på NRK, men nå i påsken sendes det mye BBC, mye jeg liker å høre på der, men ikke sport som de sender nå. Kanskje jeg skal sette på litt musikk i stedet? Litt Jimi Hendrix er opplivende, men stikker ut nå for å lufte tankene og lage meg litt mat. Tar en liten dans til Sweets Ballroom Blitz først. Jeg må husk å sette på musikken min litt oftere for jeg er veldig glad i den. Og nå jihaaa, her kommer Whams Bad Boys. Wham var yndlingsbandet mitt da jeg var rundt 14 og jeg har aldri sluttet å like dem, særlig ikke de tidligste låtene. Fy pokker som jeg elsket det, om sommeren når vi syklet rundt med ghettoblaster under armen og drakk kald Martini Rosso, vi hadde stjålet hjemme, fra termos. Vi hadde isbiter i og den så ut som rød saft, så vi kunne til og med drikke mens vaktene så på oss på Frognerbadet eller Tøyenbadet. Vi, villjentene fra Ila var ganske streetwice og fartet byen rundt på sykkel på jakt etter moro, mens vi flørtet med gutter. Her kommer jammen meg David Bowies China Girl også. Ah det var tider, og så mange minner musikken bringer. Vi hadde det vidunderlig, vi ble ikke overvåket og passet noe særlig på og så snart vi var store nok til å greie oss sånn noenlunde på egenhånd var vi fri, og når skolen var stengt helt, helt fri. Fritiden vår var lite organisert og mange hadde mødre som jobbet fulltid og de hadde korte ferier. Så i de endeløse skoleferiene var vi overlatt til oss selv, som kattunger, lekne og spretne på jakt etter relativt uskyldig moro. Oslo var en trygg lekeplass den gangen og jeg kan ikke huske at vi var redde noen gang, snarere fryktløse og folk vi møtte var stort sett snille. I ettertid ser jeg hvor heldige vi var som fikk være ungdommer i fred, i en tid med lite press og stress. Vi bekymret oss ikke noe særlig for noen ting, verken karakterene eller morgendagen. For en herlig og uskyldig tid.

1909 - back

Mailer Lise om alt arbeidet jeg har gjort med program, Fortsetter med tidsplanen. Og det går med tid på FB - sånn er det når jeg først logger inn. Laget en ny gruppe for programkomiteens medlemmer og jobber samtidig med en dropbox for komiteen full av bakgrunnsnotater og sånn.  Kontaktliste og frister må legges ut, en godkjennelse fra Lise kreves før jeg kan maile til alle. Hun virker heldigvis fornøyd med det jeg har gjort. Så er det litt diskusjon på fylkeslagssiden om økonomi eller svært begrenset sådan, I tillegg litt andre spørsmål og ting og tank som må deles her og der.

2235 - det begynner å gå tregt her

Og så går timene, jeg vet ikke helt hva jeg har gjort egentlig. Lagt ut litt informasjon om den felles kandidatsamlingen for stortingskandidater i Oslo og Akershus på begge fylkeslagens FB-sider. Lagret dokumenter fra Lise i Dropbox, postet litt informasjon om Fagmed-gruppen både her og der. Og surret med mange ting på en gang..
Dele Dropbox med programkomité og sende ut en mail til alle medlemmer i Oslo nå, kanskje og så gi seg for kvelden?

Over et døgn etter kl. 00.54

Sitter her fortsatt, sånn føles det, skriver, sender mailer, chatter og planlegger. Ikke vært helt i storform i dag, men har tenkt mye på sykehjemsmedisin og skrevet om det. Et fag jeg definitivt ikke liker og som jeg endelig har forstått. To varme kattunger, eller ungdomslamper av noen katter ligger på fanget. De er søvnige, maler nesten lydløst og rører seg ikke.  Det er stille, fortsatt påskestille i gatene på Frogner, ikke en bil å høre, ingen er ute og går. Det er mørkt, veldig mørkt. Bare et vindu lyser matt opp på den andre siden av gaten. Gatelyset har gått. Ja, ja - sendt noen flere mailer, delt noen flere innlegg, informert litt her og informert litt der. Invitert til møte i landskamputvalget, invitert til møte i valgkamputvalget, delt dokumenter i Google Drive, delt mapper i Dropbox, lastet opp dokumenter, delt lenker til lesestoff for programkomiteen. Takket bidragsytere og planlagt litt møter i programkomiteen. Sånn går natta, men god natta´. Prøver et par-tre timers søvn nå, Katten ligger fortsatt på fanget mitt. Og det er tusen ting jeg skulle ha gjort som jeg ikke har gjort.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar