tirsdag 17. august 2010

Hadet bra ØyafestivalenDet var utrolig gøy og lærerikt å være å¨Øya om enn litt slitsomt.

Reportasjer om Øyafestivalen 2010

Fyrverkerikonsert mens mørket senket seg over Øyafestivalen

Det var ingenting ordinært ved årets avslutningskonsert på Øya 2010. Et to timer langt fyrverkeri av en nostalgitripp fra et vanligvis fremoverskuende band satte et rørende punktum på årets festival.
Motorpsycho avsluttet Øya 2010 >>

The xx på Øya 2010

The xx på Øya 2010 Avslutningen på Øyafestivalen 2010 kunne ikke vært mer stemningsfull. Mens solen senket seg over Middelalderparken bød The xx på vakker, stemningsfull musikk og utenomjordiske øyeblikk.
The xx på Øya 2010>>

The Specials på Øyafestivalen 2010

Skalegendene The Specials leverte varene på Sjøsiden fredag kveld.
The Specials på Øya 2010 >>

Hiphop-duo på hjemmebane - Karpe Diem på Øya 2010

Karpe Diem på Øya 2010 Karpe Diems første hjemmekonsert på over et år befestet "vestkantsvartingenes" posisjon som hovedstadens hiphop-gruppe nr 1, men de hadde dratt fordel av en mer intim setting enn Enga-scenen.
Karpe Diem på Øya 2010 >>

Fem på Øya - Fem på brua

Converge på Øya 2010 Det er ikke bare tilskuere inne på selve festivalområdet. Vi snakket med fem stykker som velger å se konsertene fra brua i stedet.
Fem på brua på Øyafestivalen 2010 >>

The Modfather på sin første Norgesvisitt

Paul Weller på Øya 2010 Paul Weller hilset Øya-publikummet på erkebritisk, høflig vis med "Thank you, and good afternoon". 52-åringens første konsert i Norge ble i det hele tatt en høflig affære, uten de helt store høydepunktene.
Paul Weller på Øya 2010>>

Converge på Øya 2010

Converge på Øya 2010 Opptredenen til Converge ble en demonstrasjon hva gjelder rå styrke og utholdenhet. Samtidig som de spiller så svetten renner som guder, hopper og spretter bandmedlemmene himmelhøyt i over tre kvarter - og det med solsteiken midt i fjeset.
Converge på Øyafestivalen 2010 >>

Ost & Kjex på Øya - Solskinnsmusikk på Enga

Ost & Kjex på Øya - Solskinnsmusikk på Enga Det var sommerfest på Enga da Ost & Kjex spilte. Duoen, som består av Tore "Jazztobakk" Gjedrem og Petter "Hi-Fi" Haavik leverte sommerstemning og god-følelse. Etter konserten tok vi en prat med duoen, som mener Øyafestivalen er den beste festivalen i verden.
Ost & Kjex på Øyafestivalen 2010 >>

Die Antwoord var fokken fantastisk på Øyafestivalen

Die Antwoord på Øyafestivalen 2010 Die Antwoord er virkelig noe for seg selv og bandet minner nesten om et kunstprosjekt, fullt av satire og humor. Og i det klissvåte teltet som kalles "Klubben" på Øyafestivalen leverte bandet en fest som fikk vannet til å dampe under telttaket. Publikum lo, jublet og hoppet så sølevannet skvatt. De som ikke liker dettet forstår det ikke!
Die Antwoord på Øyafestivalen 2010 >>

Motorpsycho - Legender in the making - Øyafestivalen 2010

Motorpsycho - Legender in the making - Øyafestivalen 2010 Norske Motorpsycho avslutter Øyafestivalen 2010 med å spille albumet Timothy's Monster i sin helhet. Vi tok en prat med dem et par timer før de skulle i ilden.
Intervju på Øyafestivalen med Motorpsycho >>

- Trash Talk spiller fort, fester hardt og slapper av etterpå

Intervju med Trash Talk på Øyafestivalen 2010 Hardpunkbandet fra Sacramento er kjent som ”det farligste bandet i verden”. Vokalist Lee Spielman mener de bare liker å feste.
Intervju med Trash Talk på Øyafestivalen 2010 >>

Susanne Sundfør - Magisk og vakkert

Susanne Sundfør på Øya 2010 Solen glimtet frem da Susanne gikk på Enga-scenen klokka litt over fire fredag. Hun begynte rolig, men ga også publikum muligheten til å bevege litt på seg utover konserten. Med fine scenedekorasjoner og et godt apparat rundt leverer Sundfør en flott konsert. 
Susanne Sundfør på Øyafestivalen 2010 >>

Modig popprinsesse

Robyn på Øyafestivalen Konserten med Robyn har vært etterlengtet på Øyafestivalen. Middelalderparken fikk en smakebit av henne under Röyksopp-konserten i fjor, og ville ha mer. Men kanskje hun egentlig er best i små doser?
Robyn på Øyafestivalen - anmeldelse og bilder >>

Sirkus Psykedelia

The Flaming Lips på Øyafestivalen - Fuck it, you gotta have fun!
Innkomst gjennom animert vagina, crowdsurfing i oppblåsbar ball, ballonger, røykmaskiner, romvesener og et tonn med konfetti. The Flaming Lips bringer sirkuset til Øyafestivalen 2010.
The Flaming Lips på Øyafestivalen - anmeldelse og bilder >>

Major Lazer på Øyafestivalen

Major Lazer på Øyafestivalen Musikalsk sett sto ikke Major Lazers konsert til å redde. Men publikum sto allikevel måpende igjen etter at årets største partybombe detonerte på Vikascenen fredag kveld.
Major Lazer på Øyafestivalen - anmeldelse og bilder >>

"Visdommens voktere"

Wardruna på Øyafestivalen Wardruna ser på seg selv som et av utskuddene på Øyafestivalen, med sin mystiske, norrøne musikk. Men etter konserten var de imponert over publikums mottakelse.
Intervju med Wardruna >>

Team Me på Øyafestivalen

Team Me på Øyafestivalen Det er ikke særlig ofte folk liker å stå som sild i tønne i et kokende varmt telt, men under konserten til Team Me var det tilfelle. Med sine søte indiepoplåter og utradisjonelle instrumentasjon sjarmerte de Øyapublikummet.
Team Me på Øyafestivalen - anmeldelse og bilder >>

Se bildeserie fra Megatives konsert

Megative på Øyafestivalen Elendig vær og tynt med publikum er som oftest en garanti på dårlige konsertopplevelser. Derfor var det ekstra tilfredstillende at gutta i Megative viste seg å være et lyspunkt i gråværet, da de i formiddag ga ungdommene i Skateparken en oppvisning i melodiøs alternativ metall.
Megative på Øyafestivalen - anmeldelse og bilder >>

To konserter på én dag var kanskje i meste laget

The Casiokids på Øyafestivalen 2010 Torsdagen var en travel dag for Casiokids. Først holdt de minikonsert i skateparken, før de tok turen videre til Enga for å ta Øyapublikummet med storm. Det er ingenting å si på innsatsviljen, men denne gangen holdt det kanskje ikke helt mål.
Casiokids på Øyafestivalen - anmeldelse og bilder >>

Fengende elektropop fikk Øyapublikummet i humør

La Roux på Øyafestivalen - anmeldelse og bilder >> La Roux har taket på publikum fra første til siste tone. De dansbare låtene får menneskehavet til å klappe i takt, og bandet imponerer med presisjon ut til fingerspissene.
La Roux på Øyafestivalen - anmeldelse og bilder >>

- HOLD DERE TIL HELVETE UNNA!

The Cumshots på Øya 2010
De som kjenner Kristopher Schau og hans band The Cumshots, vet hva de kan forvente av konsertene deres. Dette gjør bandet verken mindre underholdende eller bra, tvert i mot. Er det noe Kristopher kan, så er det å lage show.
The Cumshots på Øyafestivalen - anmeldelse og bilder >>

Mannen med englestemmen tilbake på Øya

Jonsi på Øya 2010 Det var et høytidsstemt publikum som samlet seg foran scenen og på tribunene for å oppleve Jonsi ved vannspeilet i Middelalderparken torsdag kveld. Av gamle Øya-travere var det nok mange som ønsket å gjenoppleve magien som lå over Sjøsiden da Sigur Ros spilte samme sted i 2008.
Jonsi på Øyafestivalen - anmeldelse og bilder >>

Fire på Øya - i dokø

Kråkesølv på Øyafestivalen Manglende såpe, lukt og lange køer. Om du elsker eller hater dem; doene er en viktig del av festivalhverdagen. Vi tok stemningen blant de som ventet på tur.
Fire på Øya i dokø >>

Kråkesølv på Øyafestivalen

Kråkesølv på Øyafestivalen Kråkesølv er uten tvil et av Norges mest lovende unge rockeband. De fire Bodøguttene er rimelig ferske, men fikk likevel æren av å åpne torsdagen på Øya med konsert på Enga scene. Her kan du se bildene fra konserten.
Les mer om Kråkesølv + se flere bilder fra konserten på Øyafestivalen >>

Nittitallsheltene overbeviste uten overraskelser

Pavement er fortsatt et helt spesielt band for de spesielt interesserte. Kombinasjonen slackerband og stillestående norskt publikum er i utgangspunktet ikke en blanding som byr opp til folkefest, men det ble en parademarsj for de innvidde.
Pavement på Øyafestivalen - anmeldelse og bilder >>
Dagens fan - Pavement >>

Perfekt vorspiel

LCD Soundsystem
Publikum sto allerede og trippet da amerikanske LCD Soundsystem entret Enga-scenen 19:35 tordag kveld. Og da discokulen begynte å svinge var det få som greide å stå stille.
LCD Soundsystem - anmeldelse og bilder >>

Lindstrøm & Christabelle

Lindstrøm & Christabelle
Glem storlagne konserter i solnedgangen. Glem å sitte på gresset med en kalt pils og nyte lett og lystig sommermusikk. De kuleste kidsa i klassen drar inn i klubbteltet og danser til Lindstrøm & Christabelle.
Lindstrøm & Christabelle - anmeldelse og bilder >>

Yeasayer

Yeasayer
Yeasayer var tilbake på Øyafestivalen for andre gang, og forventningene til Brooklyn-guttene var skyhøye. De leverte varene, men dessverre er den hendelsen vi alle husker best at de måtte gå av scenen på grunn av noen tekniske problemer.
Yeasayer elsker Oslo >>

De tøffeste gutta i by'n

Oslo Ess
Oslo Ess er byens nye superband. Medlemmene kjenner vi fra band som The Upstrokes, Anton Ruud & The Wrong Way Home, Silver, All Friday og Pale Kids. Konserten på Øyafestivalen er bare deres sjette konsert sammen, men det forhindret ikke disse gutta i å levere en konsert med så mye trøkk at publikum nesten ble blåst ut i vannspeilet.
Oslo Ess - intervju og konsertanmeldelse >>

Made in China og Trash Talk på GSF

Ila Auto på trikken
Klokken 13.00 onsdag formiddag ble Øyafestivalen sparket i gang under Dyvekes bro i Gamlebyen. I år som i fjor har Juvenile Rock Club, en rockeklubb for de under 18, scene i skateparken i Gamlebyen.
Made in China og Trash Talk på GSF >>

Ila Auto på trikken

Ila Auto på trikken
Vanligvis er ikke en varm trikk med en haug mennesker noe du vil se på som spesielt koselig, men det finnes enkelte unntak. Ila Autos trikkekonsert på klubbdagen til Øyafestivalen er definitivt et av dem. Hele trikken sang og klappet med til fengende bluegrassmusikk.
Trikkekonsert med Ila Auto - se video av øvinga! >>

Dagens fan(s) på M.I.A.

Feststemning på Enga

M.I.A. på Øya 2010
Selv ikke den kaldeste, stiveste nordmann kunne unngå å trampe takten og riste litt på rumpa da M.I.A. En av Øyafestivalens største headlinere innfrir forventningene og mer til der hun rapper, synger, vrikker og danser seg inn i publikums hjerter. Når de ivrigste fansene får komme opp på scenen og danse med er konserten komplett.
Bilder / anmeldelse av M.I.A. på Øya 2010 >>

Iggy med sjarmoffensiv

Iggy på Øya 2010
Iggy & The Stooges leverte en minneverdig konsert på Øyafestivalen onsdag kveld. Låtene fra klassikeralbumet Raw Power kunne endelig høres live i Oslo.
Bilder / anmeldelse av Iggy & The Stooges på Øya 2010 >>

Klubbdagen - Festivalen før Øyafestivalen

Klubbdagen - Festivalen før Øyafestivalen
Klubbdagen er en slags minifestival kvelden før det braker løs i Middelalderparken. Med hele 78 konserter på 25 forskjellige scener rundt omkring i Oslo sentrum, kan det knapt tenkes noe bedre vorspiel til fire dager med musikk og moro på Øyafestivalen.
Klubbdagen - Festivalen før Øyafestivalen >>

- Jeg røyker egentlig ikke, altså...

Thom Hell på Øya 2010
En oppstemt og pratsom Thom Hell syntes det var en ære å få åpne Øyafestivalen 2010. I intervjuet med Aktiv I Oslo.no snakket han om alt fra røyking etter konserter til Hell's Kitchen og Akerselva.
Intervju med Thom Hell etter åpningskonserten >>

Dandy franskmenn

Air på Øya 2010
Air brakte musikalsk solnedgang og strandliv til den grå Middelalderparken på onsdag, men de dandy franskmennene overrasket lite. Duoen Jean-Benoît Dunckel og Nicolas Godin så ut som de kom rett fra et fasjonabelt utested i Monaco, og stilte i matchende hvite bukser og skjorter.
Anmeldelse / bilder av Air på Øya 2010 >>

Spilte så fint at solen tittet frem

Trond Andreassen i Navigators
Trond Andreassen spilte på Øya med band i fjor, og i år var han tilbake med bandet sitt Navigators. Aktiv i Oslo tok en prat med ham et par timer før konserten gikk av stabelen. Under selve konsterten spilte Navigators så bra at det faktisk kom et lite solgløtt, til glede for de fremmøtte.
Se bilder og les omtale av konsert med Navigators og intervju med Trond Andreassen >>

Kenneth Ishak & The Freedom Machines

Kenneth Ishak & The Freedom Machines
Grå himmel og pøsregn til tross, når Kenneth Ishak & The Freedom Machines begynnere å spille er det som om solen skinner. Den norske popprinsen fikk æren av å åpne Sjøsiden-scenen på Øyafestivalens første dag.
Se bilder og les omtale av konsert og intervju med Kenneth Ishak >>

Fem på Øya - Fem i køen

Kenneth Ishak & The Freedom Machines Klokken er ett, og Øyafestivalen 2010 er herved åpen. Til tross for regn, er menneskene i køen ved godt mot, og gleder seg til festivalen.
Aktiv I Oslo.no stilte fem spørsmål til fem i køen >>

Bookingsjefen

Claes Olsen er bookingsjef på Øyafestivalen Det er mandag ettermiddag på Tohn Hotel Opera, og iført en Fever Ray-t-skjorte kommer han gående: Claes Olsen, bookingsjef for Øyafestivalen. Med seg har han en yoghurt og sushi. Han har ikke rukket å spise frokost, nemlig. Kanskje ikke så rart - to dager før festivalen går av stabelen er det mye som må gjøres.
Osloyrke: Bookingsjef på Øyafestivalen >>

MiniØya gledet 8000

MiniØya 2010 - The Blacksheeps
The Blacksheeps, Hurra Torpedo og Donkeyboy sørget for topp stemning i Tøyenparken søndag 27. juni. Miniøya hadde alt en hyggelig familiefestival skal ha, grønt gress, sol, god musikk og spennende ting å gjøre.
Se bilder og les om MiniØya 2010 >>

Dagen før dagen for Miniøya

MiniØya 2010
Oslo har fått en ny festival. Miniøya er en begivenhet for alle under 16 år og til nød foreldrene deres. 26. og 27. juni kan unge musikkelskere kose seg Tøyenparken nedenfor Tøyenbadet.
Les om Oslos nyeste barnefestival i Tøyenparken >>

Øyafestivalen 2010 - programslipp

Øyafestivalen 2010 - program
Rock, soul, hardcore eller hiphop? 10. - 14. august er det igjen klart for festival i Middelalderparken. Det var programslipp for Øya mandag 14. juni.
Se intervju med festivalsjefene og program for Øyafestivalen 2010 >>

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar