søndag 15. mai 2016

Nabobud

Nabobudet og hjemmelevering

Leif, Ole og Karina fra Nabobudet i full sving
Ole og Leif har startet Nabobudet.no som leverer kioskvarer på døren hjemme hos folk om kveldene og i helgene. 

De har startet forsiktig, bygger seg opp gradvis. Foreløpig leverer de til St.Hanshaugen - der Ole bor og på  Årvoll der - Leif og Karina bor. 

De markedsfører seg via Facebook, nettsiden Nabobudet.no og plakater på dører og lignende i de områdene de leverer.  

Plakatdesignet til Nabobudet har tydelig også inspirert andre som leverer varer hjem til folk. Både irriterende og litt artig i følge designerne hos Nabobudet.

Miljøvennlig

Nabobudet bruker guloransje miljøvennlige sykler. selvsagt. At leveringen skjer med sykkel er en viktig del av konseptet og det er ikke utenkelig at varelevering med sykkelbud vil bli en viktig bidragsyter til bedre byluft og kanskje til og med klima. Det er jo snakk om mange bekker små som skaper problemet og dermed er selvsagt også det motsatte tilfelle. 

El-drevne transportsykler er i den sammenheng noe som kan bli svært aktuelt fremover i Oslo. Saresbikes er en leverandør som både selger og leier ut slike sykler. Kassesykler til varetransport blir kanskje løsningen dersom Oslo sentrum skal bli bilfritt slik byrådet nå går inn for. Uansett hva du mener om bilfritt sentrum kan sykler uten tvil avlaste. Morgenbladet har en artikkel om hvordan kassesykler blir brukt til transport av varer i byer som Paris, Barcelona og Lisboa. 

Jevnt og trutt

Nabobudet har allerede jevnt og strøm av bestillinger og de unge gründerne arbeider kontinuerlig med å forbedre teknologien, logistikken og markedsføringen slik at alt er tipp topp når de er klare til å skalerer opp virksomheten. De har startet opp på gutterommet så og si og har kun invistert et par tusenlapper og masse tid. Det er ganske artig at internett og sosiale medier gjør det mulig å starte opp på denne måten.


Hjemlevering og nye tjenester

Internett og sosiale medier har gjort det mulig med mange nye tjenester innen delingsøkonomien og hjemlevering. Det er en spennende utvikling.

Nabobudet er bare ett av flere eksempler på bedrifter som satser på disse mulighetene. 

De rosa syklene til Foodora - som leverer mat fra mange forskjellige restauranter har vel de fleste sett i bybildet i Oslo.
Brødboksen er at annet tilbud som holder på å å etablere seg i Oslo.

Nylig støtte jeg også på Vaskebudet som henter skittentøy og levere rene klær på døren. 

Hjemmetjenester er ikke helt nytt slev om det har tatt av den siste tiden.

I 2008 - tror jeg det var, startet to unge gutter Kleinservice som kom dagen derpå til slitne festeiere med pizza og cola og ryddet ut søppel og tomgods, tørket av bordene og vasket over gulvene med våtmop.  De tok kr. 300 + betaling for varene og flaskepanten per oppdrag.  I sin tid veldig populær og antagelig innbringende tjeneste. Er litt usikker på om de holder på ennå.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar