fredag 2. april 2010

På tur igjen

Follow my blog with bloglovin

Fantastisk flotte dager i Nordmarka i påsken selv om det var litt vått

Ungene og jeg har vært tre dager i Nordmarka på starten av påsken. Det kostet en liten formue, for vi måtte kjøpe pulk og Ole måtte ha langrennski. Dessuten trengte vi sikkerhetutstyr i tilfelle vi ble nødt til å gå på isen. Kasteline og tre sett med ispigger må vite.


Vi var veldig fornøyde med den nyinnkjøpte pulken fra XXL. Den kostet faktisk bare kr. 1900,- men var stødig, romslig og lett å hanskes med. Vi stappet den full med tårn på toppen, men den veltet aldri, og var forbausende lett å trekke selv på det tunge føret. Av og til var det likevel nødvendig å ta av skiene, men det var bare i de bratteste bakkene når klisteret ikke satt helt som det skulle.

Å traske rundt med store sekker og tunge pulker er absolutt sjarmerende, men det slår ikke gleden over å bygge en flott leir.

Vi koste oss skikkelig på leirplassene.

Vi bygget fantastisk flotte leirplasser og hadde det veldig fint i teltet vårt.


Å gå over isen ble ikke aktuelt, det var veldig mye overvann og isen så på ingen måte trygg ut. Løypene derimot var supre til tross for klisterføret og vi hadde dem nesten for oss selv. Herlig!


Litt kjølig var det av og til, men i teltet hadde vi det veldig fint, vi hadde med oss to soveposer hver. Det med to soveposer er supertrikset, med to poser holder du deg alltid varm nesten uansett hvor kaldt det er, men du får jo litt å dra på.

Vi hadde med oss en sekk med bjerkeved og en sekk med tyri. Det var det som skulle til for å sikre oss flotte bål om kvelden. Jeg er i tillegg en habil vedfinner og det var masse ved å finne. Noen en-fyrstikksfantaster er vi ikke, i hvert fall ikke på vinteren, men med litt tyrifliser, universalbåltennere (stearinlys) og en lille smule tennvæske brenner det meste.
En annen ting som gir varme på tur er skikkelig tykke fleskeskiver stekt i panne på bålet. Flesket spises rett fra pannen rykende varmt.

Vi overnattet to netter i telt og hadde det temmelig fint, hadde planlagt en tredje natt, men onsdagen regnet det så forferdelig at vi gav helt opp. Vi var kliss våte, det var som å gå på ski i en gjennomvåt våtdrakt... hendene fikk skrukkehud og føttene vil jeg ikke nevne.

Vi gav altså opp på dag tre og gikk til Svartbekken og bestilte taxi - men det var en fin, fin tur og gav et godt avbrekk fra hverdagen og minner for livet.

Tingene våre henger til tørk over alt i huset ennå.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar